Johanna Klinger iz Vojnića seniorska viceprvakinja Bosne i Hercegovine u judu

Proteklog je vikenda održano prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke,a pod tehničkom organizacijom judo kluba Una iz Bihaća.

Na otvaranju natjecanja nazočnima se obratio potpredsjednik saveza Franjo Zadro kazavši da je judo bio i ostat će perjanica bh. sporta, te da će mlada ekipa koja dolazi na funkcije saveza, uz savjete starijih i iskusnijih kolega biti dodatni “vjetar u leđa” za nastavak razvoja judo-a, jednog od najzastupljeniji sportova u BiH.

Članica judo kluba „Borsa“ iz Mostara, Johanna Elisabet Klinger napravila je odličan rezultat postavši viceprvakinjom Bosne i Hercegovine za seniorke. Johanna je u polufinalnoj borbi svladala višegodišnju državnu prvakinju iz Banja Luke, Sofiju Pajić inače nositeljicu nekoliko odličja s europskih kupova, dok je u finalu svladana od Elme Poprženović iz Bihaća.

Johanna je mlada natjecateljica mostarske Borse koja živi u selu Vojnići kraj Ljubuškog. Na treninge u Mostar dolazi nekoliko puta tjedno zajedno sa svojim bratom Melvinom Georgom. Johanna je također i osvajačica medalja s kontinentalnih kupova, kao i nositeljica nekoliko državnih medalja za juniorke i mlađe seniorke. 

 
index Instagram400x230 youtube