Ljubušaku pripala uloga košarkaškog virtuoza

Neprežaljeni košarkaški Mozart napokon zasluženo dobiva svoj dugometražni igrani film. Snimanje počinje u rujnu, a očekuje se da će se premijera filma održati 22. listopada 2024., na dan kada bi Dražen Petrović, da je živ, napunio 60 godina.

Glumačka postava

Ono što vjerojatno sve zanima jest tko će utjeloviti neprežaljenog Dražena. Uloga je pripala mladom glumcu Domagoju Nižiću. Rodom iz Ljubuškog, ovaj je 25-godišnjak završio akademiju u Sarajevu, a sport mu nije stran. Bivši odbojkaš ima sve potrebno kako bi utjelovio košarkaškog virtuoza, a kako bi ulogu odigrao vjerodostojno, za potrebe filma dodatno trenira košarku i uvježbava zahtjevnije pokrete.

Zrinka Cvitešić u ulozi Draženove majke

Uloga Draženove majke Biserke pripala je Zrinki Cvitešić, a za scenariji je zadužen Ivan Turković-Krnjak. Film će režirati Danilo Šerbedžija, a projekt su inicirali producenti Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber. Potaknuti činjenicom da niti 30 godina nakon Draženove tragične smrti ne postoji film o ovom košarkaškom velikanu, odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i na velika platna prenijeti djelić onoga po čemu pamtimo Dražena Petrovića.

Osim u Šibeniku i Zadru neke scene filma snimat će se u Madridu te u SAD-u. Nakon svega ovoga, možemo samo reći da željno iščekujemo film.

 
index Instagram400x230 youtube