Mandić i Stojak najbolji sportaši Ljubuškog, a profesor Zvonko Herceg najbolji trener

U prostorijama Gradske uprave Ljubuški održan je 23. po redu izboru najboljih i najuspješnijih sportaša, trenera i sportskih klubova u Ljubuškom za 2019. godinu.

Ponovno su sve nagrade otišle u ruke rukometaša i rukometašica, koji su ubilježili najviše uspjeha u protekloj godini.

Rukomet "pokupio" sve nagrade

Najbolji sportaš je rukometaš David Mandić, najbolja sportašica rukometašica Željana Stojak, najbolji sportski klub Rukometni klub Izviđač CO, najbolji sportaš do 18 godina rukometaš Matej Mandić i najbolja sportašica rukometašica Marija Brkić. Najbolji trener u protekloj godini je profesor Zvonko Herceg, koji uspješno vodi ŠR Izviđač. Tako je izabralo povjerenstvo sastavljeno od ljubuških novinara i sportskih djelatnika, a izbor je po tko zna koji put pokazao da je rukomet sport broj jedan u Ljubuškom, duboko ukorijenjen u ljubuški kraj i njegove ljude koji ga vole, dive mu se i u njemu sportski uživaju.

David Mandić ponovno najbolji

David Mandić nije ima pravu o konkurenciju u ovogodišnjem izboru za najboljeg sportaša. I u protekle dvije godine je ponio tu titulu, a o kakvom se sportskom talentu radi najbolje svjedoči slika koju upravo ovih dana gledamo na malim ekranima, gdje mladi Mandić uspješno nastupa u momčadi Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu. Ponikao je u Izviđaču, bio kapetan i najbolji igrač, prošao sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a prije dvije sezone prešao u redove aktualnog prvaka Hrvatske PPD Zagreb.

U konkurenciji pored Davida bili su još Josip Šarac i Josip Perić iz rukometa, te atletičar Ivan Bulić.

Željana Stojak prvi put najbolja

Željana Stojak je vratarka koja je s samo 14 godina debitirala za seniorsku ekipu Izviđača čije je boje branila u narednih pet sezona, a potom se otisnula u pečalbu, Mađarska, pa Francuska i opet Mađarska, gdje sada brani boje Dunaujvarosi, kluba koji se nalazi u vrhu Mađarskog rukometa. Bila je i na širem popisu seniorske reprezentacije Hrvatske. Već sedmu sezonu jede kruh profesionalne rukometašice.

Nominirani su bili Željana Stojak iz rukometa i Lea Čepo iz nogometa.

Profesor Zvonko Herceg najbolji trener

Laskava titula najboljeg trenera pripala je profesoru Zvonki Hercegu. Ova titula se dodjeljuje prvi put kada je u pitanju izboru sportaša u Ljubuškom, a zasigurno da je otišla u prave ruke. Profesor Herceg je voditelj ŠR Izviđač CO, koja je protekle godine osvojila titule prvaka u konkurenciji kadeta, mlađih kadeta i cicibana. Profesor je bio zadužen i za tjelesnu pripremu rukometaša Izviđača, koji su osvojili sedmu titulu prvaka BiH u rukometu.

Nominirani su bili Zvonko Herceg iz rukometa, te Damir Vučić iz nogometa.

Izviđaču 21. naslov najbolje momčadi u Ljubuškom

RK Izviđač je ljubuška i hercegovačka rukometna ikona. Ove godine je po 21. put promaknut u najbolji ljubuški sportski klub, a 2004. i 2005. godine proglašen je za najbolju sportsku momčad u BiH. Titulu prvaka BiH osvajao je sedam puta, dva puta Kup BiH, osam puta prvak Herceg Bosne i devet puta osvajač Kupa.

Nominiran je bio RK Izviđač CO i NK Ljubuški.

Matej Mandić najbolji do 18. godina

Matej Mandić ima 17 godina, a od prošle sezone je u prvoj momčadi Izviđača. Mladi vratar je velika nada ljubuškog rukometa i reprezentativac Hrvatske, koji je kao član mlađe kadetske selekcije ljetos osvojio zlato na EYOF-u u Bakuu. Matej Mandić je dobitnik nagrade Dražen Petrović, koja se dodjeljuje mladim sportašima do dvadest godina.

Nominirani su bili Matej Mandić iz rukometa i Stipe Dugandžić iz košarke.

Marija Brkić najbolja do 18. godina

Marija Brkić rođena je 2004. godine, te s velikom nadarenošću, voljom i upornošću predstavlja budućnost ŽRK Izviđač CO. Kadetska je reprezentativka Hrvatske i članica seniorske ekipe Izviđača, te je s ekipom kadetkinja kluba prošle godine osvojila drugo mjesto u Ligi Hercegovine.

Nominirane su bile Zora Kraljević i Marija Brkić iz rukometa, te Vesela Lončar iz košarke.

Svečano proglašenje sportaša Ljubuškog biti će upriličeno 10. veljače 2020. godine u okviru obilježavanja dana Grada Ljubuškog.

Poslijednja izmjena danaPetak, 17 Siječanj 2020 14:35
 
index Instagram400x230 youtube