MZ Hrašljani: Uspješan put ka jačanju lokalne zajednice

Mjesna zajednica Hrašljani je trenutno jedan od sudionika projekta „Snaga lokalnog - Zajedno za lokalni razvoj“.

Centar za građansku suradnju iz Livna (CGS) i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova implementiraju projekt „Snaga lokalnog - Zajedno za lokalni razvoj„ te u okviru projekta dodjeljuju bespovratne grantove za provedbu projekata bitnih za stanovnike lokalnih zajednica. Aktivnost podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a kroz projekt Snaga lokalnog je u tijeku i provedba projekta „Opremanje EKO-EDU igrališta“ na području MZ Hrašljani.

MZ Hrašljani nakon uspješne aplikacije projekta „Opremanje EKO-EDU igrališta“ krenula je kroz volonterski rad u prve pripreme oko realizacije projekta. Projekt Opremanje EKO-EDU igrališta ima za cilj stvoriti dječje igralište za djecu uzrasta od 1.5 do 12 godina i mjesto na kojem će mališani pored igre imati priliku da nauče sve o principima zaštite prirode i životne sredine. EKO-EDU igralište je koncipirano da pored rekvizita za igru posjeduje i klupe koje će imati funkciju vanjskog amfiteatra u kojem će djeca imati priliku prisustvovati ekološkim edukacijama i radionicama. Vrijeme u kojem živimo ukazuje nam na potrebu educiranja najmlađih članova zajednice o očuvanju prirode a cilj ekološke pismenosti nije samo ekološko obrazovanje, već postavljanje temelja za buduće generacije njihovog odnošenja prema ekologiji. Lokacija izgradnje EKO-EDU igrališta planirana je u neposrednoj blizini malonogometnog igrališta, čime bi se sadržaji za djecu i mlade dodatno povezali na jednom mjestu. Volonterskim radom smo obavili prvo čišćenje lokacije budućeg dječjeg igrališta i ovim putem se još jedanput zahvaljujemo svim volonterima koji se uvijek spremno odazovu na radne akcije – poručio je Veselko Planinić, koordinator projekta ispred MZ Hrašljani.
U vremenu kada suradnja između lokalnih zajednica i organizacija civilnog društva igra ključnu ulogu u stvaranju pozitivnih promjena, Mjesna zajednica Hrašljani i CGS ističu se kao primjer izvrsnosti u partnerstvu. Njihova suradnja na projektu "Snaga Lokalnog" pokazuje kako zajedničkim naporima možemo potaknuti rast, razvoj i održivost lokalne zajednice. Potpuna mentorska podrška od strane Centra za građansku suradnju uvelike je olakšala planiranje navedenih aktivnosti. Ova suradnja nije samo obogatila infrastrukturu i resurse MZ Hrašljani, već je i potaknula osjećaj zajedništva, ponosa i vjere u sposobnost zajednice da oblikuje svoju budućnost.
Također potrebno je istaknuti i veliku podršku od strane Grada Ljubuškog i spremnost za sufinanciranje navedenih aktivnosti, te odličnu komunikaciju gradonačelnika Vedrana Markotića s MZ Hrašljani, kojem se ovom prilikom također zahvaljujemo na ukazanoj podršci.
 
MZ Hrašljani se može pohvaliti s nizom realiziranih projekata na području mjesne zajednice u proteklim godinama, financiranim od strane Grada Ljubuškog i jednim dijelom od USAID. Budući cilj MZ Hrašljana je nastaviti razvijati lokalnu zajednicu kroz 
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 06 Rujan 2023 08:02
 
index Instagram400x230 youtube