Sud u Širokom Brijegu odbio je zahtjev suda u Ljubuškom oko Buntića: Tvrde da je prijedlog predan nezakonito

Općinski sud u Ljubuškom odredio je bivšem rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću da se mora se svakodnevno javljati u policiju i da ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara.

Supruga Klara Buntić prijavila ga je prošli petak za obiteljsko nasilje, a tvrdi da ju je fizički zlostavljao i ranije.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu podnijelo je žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, priopćili su vezano uz slučaj Denisa Buntića. Traže da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Sud u Ljubuškom odlučio je tražiti izuzeće nakon što im je stigla ova žalba temeljem koje bi opet trebali odlučivati o Buntićevom pritvaranju.

“S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu”, odgovorili su iz suda.

Zahtjev je predao predsjednik izvanraspravnog vijeća, a iz Širokog Bijega tvrde kako se to ne može.

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je njihov zakon objasnivši da je razlog za to njegovo nezakonito provođenje.

Objasnili su kako predsjednik izvanraspravnog vijeća ne može predati takav zahtjev.

"Sud određen zakonom može za vođenje postupka odrediti drugi nadležni sud na svom području. Rješenje, protiv kojeg nije dopuštena žalba, može se donijeti na prijedlog suda za prethodni postupak, i to suca za prethodno saslušanje, suca ili predsjednika vijeća ili na prijedlog jedne od stranaka ili branitelja. Prijedlog je za delegiranje drugog stvarno nadležnog suda podnio sudac Haris Jakić, kao predsjednik izvanraspravnog vijeća koje bi trebalo odlučiti po žalbi Tužiteljstva na rješenje suca za prijašnji postupak, kojim je odbijen određivanje pritvora Denisu Buntiću, prijedlog je valjalo odbaciti", poručili su iz Širokog Brijega.

Sada se očekuje da izvanraspravno vijeće Suda u Ljubuškom ipak odluči po žalbi Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke koje smatra da je Denisu Buntiću potrebno odrediti pritvor, a ne samo mjere zabrane prilaska supruzi Klari i njihovom maloljetnom djetetu.

Podsjetimo, protiv Buntića, bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, nakon što ga je žena prijavila za nasilje u obitelji te ga optužila za korištenje droga i alkohola.

 

 
index Instagram400x230 youtube