Kako uspješno komunicirati: Nova knjiga prof. dr. sc. Zorana Tomića Umijeće komuniciranja

Nova knjiga prof. dr. sc. Zorana Tomića, pod nazivom Umijeće komuniciranja, nedavno je objavljena pod nakladom Synopsisa.
 
Recenzenti su bili predavači sa Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Marijan Primorac, dr. sc. Davorka Topić Stipić i dr. sc. Siniša Kovačić, koji ističu kako je knjiga napisana jasnim i pristupačnim stilom, što je čini idealnom ne samo za studente i stručnjake u području komunikacija nego i za širu javnost zainteresiranu za unapređenje vlastitih komunikacijskih vještina.
 
U uvodu knjige autor Tomić piše: „Umijeće komuniciranja nastalo je kao odraz potrebe da se komunikacijska načela, ali i vještine približe široj javnosti, koja, pak, ima želju i namjeru poboljšati kvalitetu svoga komuniciranja. Uspješna komunikacija započinje znanjem o elementima komunikacijskoga procesa i načelima kako bi se uspješno interpersonalno komuniciralo“.
 
Knjiga Umijeće komuniciranja prof. dr. sc. Zorana Tomića predstavlja sveobuhvatan vodič kroz svijet komunikacijskih vještina i principa. Autor, poznat po svome dugogodišnjem akademskom i profesionalnom doprinosu na području komunikacija, izlaže temeljne koncepte i tehnike koje su ključne za učinkovito komuniciranje u suvremenome društvu. Knjiga obuhvaća širok spektar tema, od osnova interpersonalne komunikacije do specifičnih aspekata, kao što su verbalna i neverbalna komunikacija, tehnike aktivnoga slušanja, važnost govora tijela, utjecaj odijevanja na komunikaciju te razvijanje vještina učinkovite komunikacije.
 
U svakome poglavlju Tomić detaljno razmatra različite aspekte komunikacijskoga procesa, nudeći čitatelju praktične savjete i primjere iz stvarnoga života. Posebno je značajno kako autor ističe važnost razumijevanja psiholoških i sociokulturnih čimbenika koji utječu na komunikaciju, što čitatelju omogućava razvijanje holističkoga pristupa u svojim svakodnevnim interakcijama.
 
Autor knjige Zoran Tomić redoviti je sveučilišni profesor, i od 2017. godine rektor Sveučilišta u Mostaru. Redoviti je član europske akademije znanosti i umjetnosti, autor više od 20 knjiga, 7 sveučilišnih udžbenika, 3 poglavlja u knjigama i više od 90 znanstveno-stručnih radova. Sudjelovao je na više od stotinu domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija te predaje na više sveučilišta u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
 
Knjiga Umijeće komuniciranja ne samo da pruža teorijske uvide nego i potiče čitatelje na praktičnu primjenu naučenoga u svakodnevnome životu. Knjiga je, stoga, neizostavno štivo za sve one koji teže izvrsnosti u umijeću komuniciranja, bilo u profesionalnome okružju ili u osobnome životu. Uskoro će biti ova knjiga biti dostupna na engleskom jeziku pod nazivom Art of communication.
 
 
 
index Instagram400x230 youtube