Rukometaši otputovali na završne pripreme za Europsko prvenstvo

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Poreč, na završne pripreme za Europsko prvenstvo koje za osam dana počinje u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

U sklopu trećeg, završnog ciklusa priprema, igra se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar. Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak 3. siječnja susretom u 18 sati u Žatiki. Dan kasnije, 4. siječnja u 16.50 igraju Hrvatska i BiH, a turnir se završava u nedjelju 5. siječnja susretom Hrvatska – Katar, koji također počinje u 16.50.

Hrvatsku reprezentaciju muče ozljede. Nakon što su zbog ozljeda otpali Lovro Mihić i Fran Mileta, jučer je stigla vijest da će Europsko prvenstvo propustiti i Luka Šebetić.

Naime, on je obnovio ozljedu ramena koju je imao već ranije. Riječ je o ozljedi hrskavice zadnjeg dijela ramena, koji će operativnim zahvatom trebati ukloniti.

Hrvatski izbornik Lino Červar zbog toga je uputio naknadni poziv Josipu Vekiću, članu PPD Zagreba, kao još jednu opciju na desnoj strani napada. Sada su na toj poziciji trojica igrača Luka Stepančić, Ivan Martinović i Josip Vekić, od kojih će vjerojatno dvojica naći svoje mjesto na konačnom popisu za Austriju.

- Jedva čekam da se svi okupimo i dođemo na trening. Nadam se da ćemo biti zdravi i da ćemo igrati dobro prvenstvo, rekao je Domagoj Duvnjak, te dodao: - Na papiru grupa izgleda lakša, ali svaka je reprezentacija neugodna. Igramo prvu utakmicu s Crnom Gorom i mislim da to najbitnija utakmica. Kad se u turnir krene s pobjedom sve je dalje lakše.

Popis igrača u posljednjoj, trećoj fazi priprema je sljedeći:
Marin Šego – Montpellier HB
Matej Ašanin – RK PPD Zagreb
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Vlado Matanović – RK Gorenje Velenje
David Mandić – RK PPD Zagreb
Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
Željko Musa – SC Magdeburg
Marino Marić – MT Melsungen
Marin Šipić – RK PPD Zagreb
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Marko Mamić – HC Leipzig
Josip Šarac – RK Celje Pivovarna Laško
Matej Hrstić – RK PPD Zagreb
Luka Cindrić – Barca
Igor Karačić – PGE Vive Kielce
Luka Stepančić – MOL – PICK Szeged
Josip Vekić – PPD Zagreb
Ivan Martinović – HC Hannover – Burgdorf

 
index Instagram400x230 youtube