Rodin o susretu Hrvatska - BiH: Moglo bi se reći, bili su to Izviđač 1 – Izviđač 2, ha, ha, ha…

Kraći zimski odmor u rodnoj Čapljini zaključio je Mateo Rodin, bivši rukometaš Čapljine i Izviđača koji trenutačno kruh zarađuje i francuskom drugoligašu Nancyu.

To mu je druga sezona, koja sudeći po informacijama koje stižu iz Nancya, teče puno bolje od prošle. Podsjećamo, Rodin je u Nancyu startao odlično, a onda ga je teška ozljeda koljena udaljila s terena. Izbivao je skoro godinu dana da bi se u pogon uključio tek na početku tekuće sezone o kojoj kaže:

„Krenuo sam od trećeg kola, a polusezonu sam odradio iznad mojih očekivanja, imao sam minutažu, bilo je zaista dobro. Trener mi je dao povjerenje, zadovoljan sam u cijelosti, mada uvijek može i bolje. Moj Nancy je nakon prvog dijela sezone, peti. Mislim da po kvalitetu spadamo među prve tri ekipe, međutim dosta je novih igrača, novi je i trener, mislim da će u nastavku prvenstva biti puno bolje. U klubu planiraju da ove godine igramo i final four, a priželjkuju prvu ligu, ako ne ove onda sigurno iduće sezone. To su planovi, dosta su uložili s pravom očekuju rezultate“, razlaže Mateo Rodin, pa dodaje:

„Kažem još jednom, moram biti zadovoljan s dvije utakmice manje jesen sam završio među trojicom vodećih strijelaca Nancya“.

Francuski rukomet je godinama vodeći u svijetu, kako to izgleda iz prve ruke u čemu je tajna njegove uspješnosti?

Stvarno imaju dobar rad, u svakom klubu se praktično isto radi, ista obrana, većina akcija je sličnih kao što ih igra i njihova reprezentacija. Zato uvijek imaju uigranu reprezentaciju. Mladi dolaze u nizu, jedan se oprosti drugi dolazi. Sada je u prvom planu nekolicina igrača koji imaju 20, 21 godinu, a igraju na vrhunskoj razini. Slušao sam ocjene – francuski rukomet će kad tada pasti, ali svake godine jedan stariji se oprosti, dolaze ponekad i dvojica mladih .

Govorilo se kad ode Karabatić, past će reprezentacija, međutim tu su već afirmirani Mem, Richardson, igra i Nikola Karabatić?

Mem, Richardson već su svjetski igrači. Sad vode jednoga mladog igrača, mislim da je 1998. Ili 1999. godište, igrao sam protiv njega, stvarno to nisam vidio, Prendi se preziva. Upamtite njegovo ime sigurno će se za njega čuti, rođeni rukometaš.

Upravo ste ustali ispred ekrana nakon prijateljske utakmice između Hrvatske i BiH, 33:33, što kažete?

Moglo bi se reći, bili su to Izviđač 1 – Izviđač 2, ha, ha, ha… Utakmica je dobra bila, BiH je borbom i trudom izvukla neodlučeno. Nije to šala, ali bezmalo polovica igrača i jedne i druge reprezentacije su ponikli u Izviđaču ili su za Ljubušake igrali. To je stvarno veliko.

Ispali ste iz kombinacije za odlazak na europsko prvenstvo, zbog ozljede?

Da, nisam mogao doći na prvo okupljanje, što je presudilo oko mog nastupa za reprezentaciju BiH na europskom prvenstvu. Bio je to splet okolnosti, poslije teške ozljede i dugog oporavka odigrao sam nekoliko utakmica u nizu, koljeno mi je nateklo, valjda sam ga preopteretio. Nije toliko boljelo, ali ljekari i trener u strahu da ne obnovim ozljedu, savjetovali su da ne idem, ja sam otkazao dolazak, na moje mjesto uskočili su drugi, zdraviji, nametnuli se i to je to. Međutim, ja očekujem poziv izbornika Bilala Šumana već u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, bit će prilike. Hoću reći – samo zdravlja bit ću na raspolaganju.

Uglavnom dobri duh ne samo čapljinskog rukometa nego i sporta uopće, poslovično nasmijani Mateo Rodin, dok ovi redovi stignu pred čitatelje, bit će u svom Nancyu.

 
index Instagram400x230 youtube