Karnevalska skupina Vašarovići oduševila Čapljince

U organizaciji Hrvatsko kulturno-umjetničkog društva ”Seljačka sloga” Trebižat u Čapljini su se i ove godine organizirali Pokladni dani.

Program je započeo u nedjelju, 4. veljače, u Domu kulture Trebižat dok središnji dio manifestacije Velike maškare – Karneval fest počeo u nedjelju, 11. veljače, budnicom u jutarnjim satima, nakon čega je slijedila karnevalska povorka od Trebižata put Čapljine.

Sudionici karnevalskih skupina kretali su se su se glavnim gradskim ulicama Čapljine do Trga kralja Tomislava, gdje se održao tradicionalni program i primopredaje gradske vlasti.

Među lokalnim skupinama Grada Čapljine ove godine je po prvi put sudjelovala i Karnevalska skupina Vašarovići.

“Jedna od najstarijih Karnevalskih skupina Grada Ljubuškog i šire, ove godine po prvi put nastupamo na Čapljinskom Karnevalu, ni kiša nas nije spriječila da se skupimo i zabavimo u Čapljini” istaknuo je jedan od članova Karnevalske skupine Vašarovići, dodavši
da smo ove godine tu s temom: Hercegovačkog “žakara” to je jedna od tradicionalnih starih maski ovog područja.

Na Pokladni utorak, 13. veljače, organizirane su završne maškare kada sudionici vraćaju ključeve grada i idu na prijem kod gradonačelnika Čapljine koji je tradicionalno pokrovitelj ove manifestacije.

Navečer nakon suđenja slijedilo je spaljivanje ‘Marka Krnjevala’, a potom i bal pod maskama za koji su po najviše zaslužni Tamburaški sastav ‘Dukati’,

“Na koncu bala pod maskama uslijedilo je i poglašenje najbolje maske odnosno skupine, gdje je naša Karnevalska skupina Vašarovići osvojila II.mjesto i bogatu novčanu nagradu”, istaknuo je sudionik Karnevalske skupine Vašarovići, dodavši da se ovim putem prije svega zahvaljujemo na pozivu organizatoru gosp.Miri Brajkoviću i gosp.Smiljanu Vidiću gradonačelniku Grada Čapljine te se nadamo da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 15 Veljača 2024 08:17
 
index Instagram400x230 youtube