Jozo i magarac Eustahije i ove godine pobjednici božićne utrke

Čapljinac Jozo Šimović i njegov magarac Eustahije odnijeli su pobjedu na božićnoj utrci magaraca koja je u nedjelju održana u Čapljini.

Naime, nije ovo prvi put da se Jozo i Eustahije kite laskavom titulom. Pobjedu su odnijeli i 2022. godine, kao i 2021. godine.

“Pripreme su bile lake. Nismo uopće trenirali”, kroz smijeh nam je rekao Jozo.  Kako je ispričao, Eustahije je poslušan magarac koji je kod njega došao iz Ljubuškog, a zajedno čine odličan spoj.”

 

Drugo mjesto osvojili su Nikica Dragičević i magarac Dajgus, dok su treće mjesto osvojili Boško Jurković i njegov magarac Pančo. Utrka je održana u sklopu antičke Ville Rustice Mogorjelo, a organizator događaja je Konjički klub Vranac. Za Bljesak.info organizatori su istaknuli da je cilj sačuvati običaje Hercegovine, a ujedno maknuti se od briga i problema i zabaviti se u drukčijoj atmosferi, uz smijeh i šalu.

“Htjeli smo napraviti nešto drukčije i posebnije, nešto što ne možemo vidjeti baš svaki dan. Organizirali smo utrku magaradi, a pripremili smo prigodne nagrade”, naveli su.

Za sve posjetitelje priređen je i bogat kulturno-zabavni program.

 
index Instagram400x230 youtube