Grude - mala općina s najvećim gospodarskim iskorakom

Mala općina s najvećim poduzetničkim iskorakom u Federaciji – tako kaže statistika za općinu Grude, koja ima najveći rast broja zaposlenih od prijeratnog vremena.

Grudski poduzetnici zapošljavaju oko 3.200 radnika, što je gotovo dvostruko više u odnosu na prethodnih osam godina. Broj aktivnih poduzeća u općini Grude kreće se oko 200, što znači da na 80 stanovnika dođe jedna tvrtka.
 
U infrstrukturu poduzetničke zone do sada je uloženo 3,5 milijuna KM javnog novca, a na prostroju poduzetničke zone postavljene su i solarne elektrane koje bi trebale proizvoditi toliku količinu struje da bi mogle opskrbiti cijelu općinu.
 
O gospodarskim aktivnostima na prostoru općine Grude govorio je Mile Pejić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo općine Grude te načelnik Ljubo Grizelj.
 
Grizelj je istaknuo kako se općina Grude ponosi uplatama u mirovinski fond gdje je ona na mjesečnoj razini neto uplatiteljica za skoro 400.000 KM više mirovinskog doprinosa nego što se podijeli mirovina na području općine, što čini iznos od gotovo 5 milijuna maraka na godišnjoj razini.
 
O svemu opširnije pogledajte u videoprilogu Federalne televizije.
 
index Instagram400x230 youtube