I BiH može glasati na Eurosongu

Bosna i Hercegovina također može glasati na ovogodišnjem Eurosongu.

Pravila za glasanje su izmijenjena, uvedena je mogućnost da i države koje ne sudjeluju, imaju pravo glasanja. 

Glasati se može putem službene aplikacije Eurovision Song Contesta (ESC) ili putem internetske stranice www.esc.vote.

Maksimalno možete glasati 20 puta (čak i odjednom) za svog favorita, a cijena iznosi 0,99 eura.

Ove godine došlo je do promjena u glasanju za finale, pa će tako gledatelji zemalja koje ne sudjeluju imaju mogućnost glasati oko 24 sata za svoje omiljene pjesme, u dva navrata.

Za njih će se glasanje otvoriti u ponoć na dan svake polufinalne i finalne večeri i trajat će do početka emisije uživo. Zatim se ponovno otvara u velikom finalu prije izvođenja prve pjesme s trajanjem od 25 do 40 minuta.

Večeras će na pozornicu u sklopu druge polufinalne večeri u Švedskoj nastupiti Malta, Albanija, Grčka, Švicarska, Češka, Austrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška i Nizozemska.

U prvoj polufinalnoj večeri su osim hrvatskog predstavnika Marka Purišića odnosno Baby Lasagne, prolazak izborili Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Irska i Luksemburg.

Direktno u finale koje je na rasporedu u subotu, 11. svibnja idu, kao i prethodnih godina, Italija, Velika Britanija, Njemačka, Francuska i Španija, kao i ovogodišnji domaćin – Švedska.

 
 
index Instagram400x230 youtube