Denis Buntić: Izviđač će i dalje stvarati nove reprezentativce

Hrvatska rukometna reprezentacija jučer je u posljednjoj utakmici grupne faze remizirala sa Španjolskom te kao drugoplasirana momčad skupine odlazi u polufinale, gdje ih čeka neugodna Norveška.

No, ukoliko izabranici Line Červara žele do zlata, moraju pobijediti obje utakmice, neovisno o protivniku.

To smatra i proslavljeni hrvatski rukometaš Denis Buntić, koji obnaša funkciju sportskog direktora RK Izviđač CO, kluba koji je dao brojne rukometaše BiH te Hrvatskoj.

"Realno Norveška jest teži protivnik, no poznajući naše dečke, oni idu na zlato, tako da im je svejedno je li Norveška polufinale ili finale", kaže Buntić za hercegovina.info te nastavlja:

"Hrvatska nije imala nikada otvoreniji put za zlato, pogotovo jer nam je u grupi bilo sve otvoreno. Imali smo jednu ozbiljnu utakmicu za polufinale protiv Njemačke. Ostale reprezentacije ne kandidiraju za vrh. Dvije utakmice prije polufinala smo osigurali isto, što se nikada u povijesti reprezentacije Hrvatske nije dogodilo. Sve se posložilo i nadam se da će tako biti i u polufinalu," ističe u razgovoru za Hercegovina.info.

Dobar dio doprinosa dali su igrači našeg podneblja: "Velika je stvar vidjeti sve ove dečke iz Hercegovine, a naročito iz Ljubuškog. Općenito svi - i Šego i Musa i Karačić, sve su to naši dečki iz Hercegovine. To je baš lijepo i normalno da je drago svima nama koji smo iz ovoga kraja", navodi bivši ljevoruki desni bek.

Denis Buntić je i novi sportski direktor RK Izviđač CO, kluba koji je dao Mandića, Hrstića, Šarića, ali mnoge druge uspješne rukometaše: "Izviđačeva škola je nadaleko poznata, i smatram kako već ima novih imena i novih snaga. Ako se bude radilo kao i do sada, mislim da će biti još novih igrača poput ovih koji nas sada predstavljaju. Iskreno se tome nadam", kazao je Denis Buntić.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 23 Siječanj 2020 18:15
 
index Instagram400x230 youtube