Razgovor s povodom - Ivo Nuić: „Rukometni klub Izviđač je organiziran klub“ [audio]

O svojim uspomenama na rukomet u Ljubuškom govori nam Ivo Nuić koji je uz Izviđač bio vezan 24 godine od 1984. do 2004. godine, gdje je radio brojne poslove, od vođe puta, do trenera i liječnika.

„Najdraže uspomene za Izviđač vezane su su 1998. godinu, igranje u europskim kupovima, prve utakmice u novoj dvorani, prva europska utakmica sa RK Lovćen iz Cetinja“, govori Nuić.

„Stariji se sjećaju igranja na „lešu“ na mjestu gdje je vrtić danas, poslije na asfaltu na sportskom centru. Osnovni preduvjet za daljnji razvoj rukometa u Ljubuškom bila je svakako dvorana, s njom smo dobili krila“, govori Nuić.

„Kada smo bili 2000. godine u posjeti Europskoj rukometnoj organizaciji u Beću tadašnji tajnik gosp. Wiederer nas je dočekao riječima „ Pa gdje ste vi dosad“ to nam je dalo potvrdu da nastavimo raditi onako kako smo počeli“, prisjetio se on.

„RK Izviđač je organiziran klub, kvalitetan je rad u klubu, veliki smo zaljubljenici u rukomet i to se vidi, dostigli smo europsku razinu. Tome su dokaz naši momci koji danas igraju na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj i BIH reprezentaciji“

„Od Denisa Buntića, Mirka Alilovića do današnjih igrača, sve koji su prošli i afirmirali se ovdje od Terzića, braće Burić, Šabanovića, Nermin Bašića, Željka Razdeušeka… Svi su oni učinili puno za osobnu afirmaciju, ali i za afirmaciju i pozicioniranje Ljubuškog kao rukometnog grada“, rekao je Nuić.

Opširnije poslušajte u audiozapisu:

 
index Instagram400x230 youtube