Romantizam kakav nudi samo Ljubuški: svi igraju bosi, majice su zabranjene, a teren daje posebnu čar

Ljubuški, slikoviti grad smješten u srcu Hercegovine, očarava svojim bogatstvom prirodnih ljepota, bogatom kulturnom baštinom te srdačnošću svojih stanovnika. Ovdje, uz mirni zvuk rijeke Trebižat, duša i tijelo pronalaze svoj sklad u jedinstvenoj simfoniji prirode.

No, jeste li znali da se već nekoliko godina unazad baš ovdje, u Ljubuškom, održava jedinstveni "Baš bos" nogometni turnir? O ovom simpatičnom, a opet o poprilično neobičnom turniru za hercegovina.info pričao je organizator Branko Milićević.



Tradicionalni "Baš bos" turnir na Bajer areni

"I ove godine na Humcu, na popularnom kupalištu Bunari ili kako ga mještani vole nazvati "Bajer arena", ponovno se održava tradicionalni malonogometni turnir," kazao je Branko Milićević, organizator ovog događaja.

"Izuzetno smo ponosni što već nekoliko godina okupljamo ljubitelje nogometa iz Ljubuškog, a i šire okolice kako bi se natjecali na ovom jedinstvenom terenu s nogama u pijesku" dodao je.



Iako je izbalansirati poslovne i privatne obaveze često izazovno, organizator ovog jedinstvenog događaja u Ljubuškom svjedoči da je moguće postići uspjeh uz dobru organizaciju i strast prema nogometu. Bez obzira na sve prepreke, predanost ovog entuzijasta prema sportskom duhu i zajedništvu uvijek pronađe put da se izrazi.

Nogomet u pijesku i baš bosi igrači

No, ovo nije tek neki običan malonogometni turnir kao što biste na prvih mah mogli pomisliti. Dok su klasični malonogometni turniri poznati po standardnim pravilima i utakmicama odigranim na klasičnim terenima, "Baš bos" turnir na Bajer areni u Ljubuškom nudi posve jedinstveno iskustvo. Ovdje, nogometna strast se prepliće s osjećajem povezanosti s prirodom i toplinom pijeska pod nogama.

Ovaj jedinstveni turnir se ističe u moru drugih sportskih događaja na ovim prostorima po nekoliko nevjerojatnih detalja koji se rijetko viđaju. Naime, na terenu se natječu ekipe od samo tri igrača, čime se naglašava brzina igre i intenzitet svakog susreta. No, ono što ovaj turnir zaista izdvaja od ostalih je da se igrači hrabro odriču svojih majica i obuće te zaista igraju baš bosi, kao što samo ime turnira kaže. Takav nekonvencionalan pristup daje cijelom događaju posebnu draž i osjećaj povezanosti s prirodom.



I ove godine kao i do sada, na turniru sudjeluje 12 ekipa s jedinstvenim i zanimljivim imenima koja odmah izazivaju pažnju. Tako na teren izlaze "Feirveri" s neodoljivom energijom, "Bong Killers" s nekonvencionalnim pristupom, te "Brzolet" koji kombinira brzinu i preciznost. Nema sumnje da "Babori" donose svoju jedinstvenu lukavošću, dok "Bunarski Brazil" svojim strastvenim stilom osvaja srca publike.

Uz ove, natječu se i "NK Vrbanjuša" s taktičkom mudrošću, te "Fali Jedan" s uigranim timskim duhom. "Trios Mahnitos" donose radnički duh i entuzijazam, dok "Kostolomci" pokazuju hrabrost i srčanost na terenu. "A. C. Catanaccio" pristupaju ozbiljno i taktički, a "Put Gajina" svojom brzinom i kombinacijama donose neizvjesnost. Posljednji, ali ne manje važni su "Multi Sola" koji svojim vedrim duhom i osmijehom šire radost među igračima i publikom.

Kad se sve zbroji i oduzme, jedno je sigurno - ovaj događaj donosi više od sportske akcije – on pruža priliku za stvaranje trajnih prijateljstava i dijeljenje ljubavi prema nogometu. Odlična organizacija i neumorni trud organizatora osiguravaju da svaki trenutak ovog događaja bude nezaboravan i ispunjen osjećajem zajedništva. "Baš bos" turnir zasigurno je nešto što se ne viđa svaki dan, ali upravo ta posebnost privlači mnoštvo sudionika željnih doživjeti nogometnu igru na jedinstven način.

Mjesto gdje se sastaju obitelj, ljubav prema prirodi i nogometna strast

"Iz ovog projekta je narasla jedna divna, ljetna, velika obitelj. Dok promatramo kako se klinci veselo igraju u pijesku, shvaćamo koliko je važno osigurati prostor u kojem će se djeca osjećati slobodno i sigurno. Osim toga, imamo i sreću da se nalazimo uz predivnu čistu vodu rijeke Trebižat, što ovaj događaj čini još ljepšim i posebnijim. Cijela naša ljetna obitelj, generacija na generaciju, okuplja se ovdje, a roditelji mogu doći i opustiti se jer znaju da djeca paziti jedno na drugo. Taj duh zajedništva i međusobne brige stvara posebnu atmosferu koja nas ispunjava toplinom i radosti. Ovdje na "Baš bos" turniru, osjeti se prava duša zajednice, i mi smo presretni što možemo biti dio ove lijepe priče," izjavio je organizator s ponosom i osmijehom na licu.



Igra, priroda i obiteljska povezanost

Ova mala, prirodna arena u Ljubuškom predstavlja više od običnog malonogometnog turnira. Ona je simbol zajedništva, prirodnih ljepota i nogometne strasti koja povezuje ljude generacijama. Ovaj nekonvencionalni događaj, na kojem se igra "baš bos", stvara nezaboravno iskustvo za sve sudionike i gledatelje. Ovdje se stvaraju uspomene koje nadmašuju klasične sportske turnire, jer se ljubav prema igri spaja s osjećajem povezanosti s prirodom, a djeca i odrasli zajedno uživaju u svakom trenutku. Ovo je uistinu mjesto gdje rastu obitelji, gdje se stvaraju prijateljstva, a gdje nogomet postaje više od igre - on postaje spona koja povezuje ljude i stvara nešto posebno.

 
index Instagram400x230 youtube